2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - vanhemmat uutiset


Suomen Poniraviyhdistys palkitsi parhaita B-kategorian poneja vuodelta 2007

SPRY palkitsi vuoden nopeimmat ponit Kouvolassa järjestetyssä, ensimmäisessä, nuorisoravigaalassa. B-kategorian poneista palkituiksi tulivat seuraavat ponit:
* Nopein 3-vuotias tamma - FARMENS TIX 2.16,9. om. Eeva Paakkari kasv. Farmens Ponnystuteri valm. Eeva Paakkari
* Nopein 4-vuotias tamma - TOWA 2.13,7a. om. Laura ja Linda Mattila kasv. Stall Ängsåkra valm. Laura Mattila
* Nopein 4-vuotias ori - ERNST RIVALDO 1.57,4 om. Juho Ihamuotila kasv. Stuteri Enst valm. Juho Ihamuotila
* Nopein vanhempi tamma - VERA II 1.53,5. om. Laura ja Linda Mattila kasv. Johanna Nordenankar valm. Laura Mattila
* Nopein vanhempi ruuna - TEJAS BELMINO 1.54,4a. om. Ravitalli Hope Ky kasv. Stuteri Teja valm. Etta Pakkanen
* Nopein Suomessa syntynyt - NUUSKA M 2.17,3. om. Jatta Pekkonen kasv. Outi Ahlström valm. Jatta Pekkonen


Myynnissä yhdistyksen oma russ-kalenteri!

Kuukauden ponit:
Tammikuu - Ripadals Molly
Helmikuu - Krutrök
Maaliskuu - La Viola
Huhtikuu - Saida
Toukokuu - ?
Kesäkuu - Ai.Ka. Elisabeth
Heinäkuu - Hults Varona & Victoria Wee
Elokuu - Gumino
Syyskuu - Vera II
Lokakuu - Ai.Ka. Herman
Marraskuu -
Joulukuu - Ai.Ka. tallin poneja
Kansikuva - Ai.Ka.V.Chiko ja Heidi Hyvärinen


Russien tuloksia ratsastuskilpailuissa.

Johtokunnan jäsen Mervi on kerännyt russiratsukoiden tuloksia kisoista vuoden 2007 ajalta. Jos kilpailet russilla, laita ihmeessä tuloksia meille tulemaan!


Tulokset Russien ratsastuskilpailuista 14.10.2007 Vesilahdelta

Luokka 1 yhdistetyn voittajaratsukko oli Pinja Sorjonen - Ai.Ka. Melody. Luokka 2 yhdistetyn voittajaratsukko oli Essi Kajander - Ai.Ka. Emeenia ja luokka 3 yhdistetyn voittajaratsukko oli Jenni Lehtinen - La Viola.

Yhdistetyn kilpailun lopullinen tulos kaikkien yhdistetyn osallistujien kesken (tuotepalkinnot). Pistelaskuna käytetty kouluosuuden prosenttien mukaan sijaluku + esteiden virhepisteet= tulos.

1. Essi Kajander-Ai.Ka.Emeenia 1+0=1 pist.
2. Ida Järvi-Hagelunds Olle 5+0=5 pist.
3. Salla Mäkinen-M.N. Moss Agata 6+0=6 pist, Jenni Lehtinen-La Viola 2+4=6 pist.
5. Pinja Sorjonen-Ai.Ka. Melody 7+0=7 pist.
6. Tiia Korkeakoski-Fylinda 3+hyl
7. Jenni Urjanheimo-Loretta II 4+hyl

Kisat menivät hyvin sateesta huolimatta. Yritämme parhaamme mukaan saada tästä aikaan jokavuotisen perinteen ja ensi vuonna entistä laajemman russ-porukan kera =). Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.


SUOMALAISMENESTYSTÄ Ruotsin GULDRUSS-näyttelyssä!!

GuldRuss-näyttelyyn Tukholman Skansenille saa osallistua Russ-ponit, jotka ovat kuluvan vuoden aikana palkittu ns. kullalla eli ovat saaneet näyttelyssä vähint. 40 pistettä. Samana vuonna syntyneet varsat saavat osallistua varsaluokkaan ilman ed. mainittua rajoitusta, 1-2 vuotiailta vaaditaan vähint. 39 pistettä saman vuoden aikana. Suomalaisia edustivat tänä(kin) vuonna Börjes Tingsryd Kotimäken Allgunnens Xaja, Fuga, Allgunnens Valdör sekä pikkuvarsa Kotimäen Felicia.

Näyttelyn parhaaksi valittiin ori Allgunnens Valdör! VSP oli t. Pärlemo. Onnittelemme!!


© Kuva: Agneta Hecht


VERMON PONINÄYTTELY 11.-12.8.2007

Rodun parhaiksi tuomarina toiminut Kurt Larsson valitsi: 1. Lustig VV1. RP-ori
2. Ai.Ka. V. Chiko VV2. RP-nuori
3. Ai.Ka. Emeenia VV3. RP-tamma
VSP-nuori Ai.Ka. Ettan
RP-veteraani Chilla
RP-varsa ”Kotimäen Felicia”


Tulokset Turun rotunäyttelystä 22.7.2007

Metsämäen Raviponirengas järjesti Turun raviradalla rotunäyttelyn Russ-poneille. Rotunsa parhaaksi valittiin tamma Fuga, BIS II oli Ai.Ka.Ettan ja BIS III Allgunnens Valdör. Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä. Lisäksi ennen raveja kilpailtiin myös kiitolaukassa, jossa niukan voiton vei Lähderinteen Gina ennen Ai.Ka.Melodya


SataSahra hevosmessut Kokemäellä 19.-20.5.2007

Yhdistyksellä oli oma osasto sekä ohjelmaa ensimmäisillä SataSahra-hevosmessuilla. Lauantaina Suomen nopein russ-tamma Vera II esiintyi Eveliina Ylitalon ratsastamana ja hyppäsi pieniä esteitäkin. Veran kaverina oli 2-vuotias ori Jaris Ess ja yhdessä ne esiintyivät rotujen ohimarssissa. Vera juoksi myös lauantain ponilähdössä sijoittuen toiseksi. Sunnuntaina rodun esittelijänä toimi tamma La Viola, joka esitti sekä koulu- että esteratsastusta Jenni Lehtisen kanssa. SUURkiitokset La Violan taustajoukoille! Tapahtumasta voi todeta, että yhtään liikaa ei rotuamme pidetä esillä ja työtä täytyy jatkuvasti tehdä. Ihmiset olivat russeista kiinnostuneita ja kun tosiaan saamme vaan tietoa jaettua niin russien ystäviä tulee varmasti jatkuvasti lisää.


Yhdistyksen Match Show ja esittämiskurssi 15.4. Pernajassa, tulokset.

Yhdistyksen Match Show pidettiin su 15.4. aurinkoisessa ja lämpimässä säässä Pernajassa, ratsutila Hagalundissa. Tuomari Tuula Pyöriä valitsi parhaaksi nuoren connemaran, Goldlover Laddien. Toiseksi sijoittui russponi Rovalds Zoyara ja kolmanneksi shettis Nastirock. Paras russ-poni oli täten Rovalds Zoyara. Parhaana esittäjänä palkittiin Mira Ruokolainen ja junior handlerina Jenni Paavilainen. Tulokset löytyvät kokonaisuudessaan täältä.


Oripäivien tulokset 25.3.2007

olmevuotias ori Ai.Ka. Hugo sai kakkospalkinnon, mutta sen rakenne ei riittänyt jalostukseen käyttöoikeuden saamiseen. Kantakirjattavista oreista Niffe sai 36 pistettä - ei hyväksytty. Ernst Rivaldo sai jalostukseenkäyttöoikeuden 2007-2008 pisteillä 38 IIp sekä Pommac kantakirjattiin I palkinnolla, 41 pistettä. Onnea orien taustajoukoille! Fuska oli poissa.


Pommac 41p. KTK-I


Ernst Rivaldo 38p. KTK-II

Russ-Yhdistys esitteli tauolla monipuolisesti rotua. Ratsuori Lustig hyppäsi esteitä, valjakkoruuna Ai.Ka. Hermann näytti vauhtia ja ketteryyttä, ravitamma Vera II pyrähteli ravilla.


r. Ai.Ka. Hermann - t. Vera II - o. Lustig


Yhdistyksen vuosikokous 11.3.2007.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Lahdessa su 11.3.2007. Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin seuraavaksi 3-vuotiskaudeksi Aila Kajander. Hallitukseen tulivat uudelleen valituiksi erovuoroiset Ulla Malkakorpi sekä Erja Mattila. Uutena hallitusjäsenenä aloittaa Christina Holmberg. Varajäsenenä jatkaa Tarja Blomwall, uusina valittiin Mervi Pajuranta sekä Ulla Mustonen. Vuoden MoniPoniRussi-kilpailun voitti Ai.Ka Hermann. Kokouksen jälkeen Leena Vähä-Erkkilä kertoi valjakkoajosta ja näytti siltä, että kipinä iski moneen kuulijaan...Joten todennäköisesti russeja tullaan jatkossa näkemään laajemmaltikin valjakkokisoissa. Hevoshieroja Maisa Paakkinen näytti kädestä pitäen miten poneja hierotaan ja miten omaa ponia voi opetella "lukemaan" - osanottajat olivat aiheesta kiinnostuneita ja kysymyksiä sateli. Lisää aiheista tulevassa jäsenlehdessä.


MoniPoniRuss-kilpailun kokonaistulokset 2006:

1. Ai.Ka. Hermann 271p.
2. Ai.Ka. Cheelia 173p.
3. Ai.Ka. Emeenia 114p.
4. Lustig, 90 p., 5. AiKa Melody, 55 p, 6. Lähderinteen Fanny, 47 p.


Ponioripäiville Ypäjälle 25.3.2007 ovat ilmoittautuneet seuraavat Russponi-oriit:

Ernst Rivaldo P03-1422 Tyson II RR 536 - Regazza Ernst RR 4066 - Niklas RR 467
Ai.Ka Hugo P04-1068 Haj SWE 21 RUSS - Eida SWE 219 RUSS - Indus RR 381
Fuska P01-1205 Furir 17 RUSS - Suska 180 RUSS - Fänrik RR 357
Niffe P01-1361 Grafit RR 477 - Lill-Nina RR 3583 - Effekt RR 347
Pommac P96-1501 Jupard RR 388 - Vendetta RR 4179 - Garribaldi RR 311


Chilla SWE:lle AB

Aila Kajanderin ja Heidi Hyvärisen omistama tamma Chilla SWE 207 RUSS palkittiin jälkeläisarvokirjaimella AB! ONNEA!


VALOKUVAUSKILPAILUN VOITTAJA ON RATKENNUT!! Kiitämme kaikkia änestäneitä.


Voittajaksi selviytyi sekä äänestyksessä että ammattikuvaajan valitsemana kuva numero 3. "Voittajan katse". Kuvan on ottanut Jasmin Rauha. ONNEA!

Valokuvaaja Sirpa Ryyppö kertoi voittajakuvasta; siinä on hyvä sommittelu ja terävyysalueita on käytetty hienosti. Toisaalta kuva on "liiankin siisti".

Hän halusi antaa kunniamaininnan kuvalle nro 14, koska kuvassa oli tunnelmaa ja siinä oli erityisen hieno valo. Kuvan nimi olikin osuvasti "Talvitunnelma" ja kuvan on ottanut Mika Björninen. Myös hänelle onnittelut!

Toiseksi yleisöäänestyksessä sijoittui "Palkittu" - kuva nro 1. Kuvan on ottanut Anne Mustonen, onnea!

Kaikkien äänestäneiden kesken suoritettiin arvonta, jonka voittajaksi selviytyi Ulla Mustonen! Palkinto on tulossa postitse, kuten myös voittajakuvaajille.


KEKSI RUSSILLE SLOGAN! KILPAILU

SUOMEN RUSS-PONIEN YSTÄVÄT RY JÄRJESTÄÄ KILPAILUN, JOSSA ETSITÄÄN RUSSILLE SOPIVAA SLOGANIA! KILPAILUAIKAA JATKETTU TOISTAISEKSI! Lähetä ehdotuksesi mennessä sähköpostilla tuija.sorjonen@luukku.com.
Iskevä slogan, joka kuvaa rotuamme mahdollisimman hyvin. Max. 2 ehdotusta / jäsen. Sloganin tulee olla suomenkielinen, mahd. myös ruotsinkielinen käännös mukana (ei pakollinen). Pidätämme oikeuden ottaa minkä tahansa ehdotetun sloganin käyttöömme ilman erillistä ilmoitusta, olettaen että se ei ole kellään muulla käytössä. Voittaja palkitaan hyvällä tuotepalkinnolla!