2017 - 2016 - 2015 - 2014 - 2013 - 2012 - 2011 - 2010 - 2009 - 2008 - 2007 - vanhemmat uutiset

Russien rotunäyttely

17.9. Killerin raviradan varikolla pideyn rotunäyttelyn yhteydessä oli myös Killerin ravinuorten kaikkien rotujen match show. Molempia tilaisuuksia tuomaroi Camilla Simonsen Suomesta. Näyttelyssä oli mukana yhteensä 28 russponia. Simonsen oli hyvin tyytyväinen laadukkaaseen suomalaiseen kasvatustyöhön. Hän arvosteli jalostusori Ernst Rivaldon jälkeläisluokan ja palkitsi tämän hopealla. Golden- kasvattajanimellä kasvattava Mervi Ylikauppila sai kasvattajaluokan arvostelusta kultaa.

ROTUNäYTTELYN PARHAIMPINA PALKITUT:
Best in Show 1: Golden Contender
Best in Show 2: Zidane Zojvide 44 RUSS
Best in Show 3: Golden Sleipnir
Champion nuori: Drömlik Dennis
Paras Suomessa syntynyt nuori: Drömlik Dennis
Reserve Champion nuori: Charizard
Champion tamma: Golden Contender
Reserve Champion tamma: Golden Sleipnir
Champion ori/ruuna: Zidane Zojvide 44 RUSS
Reserve Champion ori/ruuna: Jazza Prins
Champion veteraani: Jarek
Champion varsa: Goldenwilds Supernova

Kaikkien osallistujien arvostelut löytyvät tästä linkistä.

Laatuponikilpailu 2017

9.-10.9. järjestettiin Suomen Welshponi -ja Cob Yhdistyksen toimesta Aulangon ratsastuskoululla perinteiseen tapaan Laatuponikilpailu! 2-vuotiaiden luokassa mukana ollut Kurkimäen Helmi palkittiin tapahtuman parhaana russponina Suomen Russponiyhdistys ry:n ruusukkeella! Kyseisen ponin ja muidenkin osallistujien tulokset löytyvät Laatuponikilpailun Facebook-sivuilta.

Kansallinen Poninäyttely 2017

Kansallinen Poninäyttely juhli tänä vuonna 40-vuotisjuhlaansa Ypäjän Hevosopiston hienoissa puitteissa. 29.-30.7. pidetyn näyttelyn aikana nähtiin liki 50 russponia! Kaikkien gotlanninrussien arvostelut ovat luettavissa täällä.

Russimestaruudet 2017

Tämän vuoden molempien lajien ( ratsastus ja valjakkoajo) russimestaruudet on ratkottu! Russimestaruudesta kisattiin Liedossa 15.-16.7. Capri Tallilla. Minirussimestaruuden voitti Ronja Lehtonen & Kotimäen Whisky. Toiseksi sijoittui Heta Roitto & Kotimäen Favorit ja kolmanneksi tuli Elli Kukkanen& Aurora Ninija! Russimestaruuden voitti Olivia Elamo & Kotimäen Whisky. Toiseksi tuli Vilja Karenmäki & Liukkaan Katinka ja kolmanneksi sijoittui Ella Lehkola - Knytte Brus!
Russponien valjakkomestaruus ratkottiin 4.-6.8. Salossa valjakkoajon SM-kilpailujen yhteydessä. Mestaruuden vei Essi Kajander - Ai.Ka. Eifiona, toiseksi tuli Sallamari Lindqvist - Ai.Ka. Edenella ja kolmanneksi Mia Ventoniemi - Najad & Lizalie Miris.

Johtokunnan järjestäytymiskokous

30.1.2017 Suomen Russponiyhdistys ry:n johtokuntalaiset kokoontuivat Lohjan ABC:lle. Johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Katja Mauno ja muita johtokuntalaisia ovat Tove Westerlund, Jukka-Pekka Lehtonen, Esko Nummi, Catarina Mauno, Sallamari Lndqvist, Katariina Hämäläinen, Kirsi Lehtonen ja Hanna Taimioja. Heidän tehtävät ja yhteystiedot löytyvät Johtokunta-sivulta. Päätettiin myös tehdä sääntömuutos virallisen rotunäyttelyn minimiosallistujamäärästä. Tästä syystä näyttelysäännöt päivitetään ennen näyttelykauden alkua. Kokouksessa keskusteliin myös jo lopetetusta MopniPoniRussi- kilpailusta ja sen tilalla jatkossa järjestetään Aktiivirussi-kilpailu. Lisätietoa kilpailusta tulee, kunhan säännöt ja ohjeet saadaan valmiiksi. Kannattaa kuitenkin merkitä muistiin jo tässä vaiheessa kilpailut (viralliset ravit, SRL:n [1-taso ja siitä ylöspäin] viralliset kilpailut). Kilpailuaika on 1.10.2016-30.9.2017. Kokouksessa pohdittiin myös vuoden 2017 tapahtumia, joista infotaan lisää myöhemmin.